If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Върви до 4000 оборота, после се спъва 156 1.8 с газов инжекцион
Върви до 4000 оборота, после се спъва 156 1.8 с газов инжекцион
Имам 156 1,8ts с газов инжекцион. Върви добре до 4000 оборота, после се спъва. Прави го и на бензин и на газ. Компа дава обща грешка: От къде да започна с търсенето на проблема - дебитомер, ланда сонда?
Това са проблемите, които се обобщават от грешка P1173.
1. Темп. датчик не подава вярна информация или е прекъсната връзката или датчика е дефектирал.
2. Налягането на гориво не е добро.
3. Проблеми с инжекторите.
4. Проблеми със запалването или компресията на мотора.
5. Няма добър вакум (провери тръбата преди дросела).
2 и 3 могат да се изключат, щом го прави и на газ.
В 99% от случайте проблема е дебитомер или т.5 от гореспоменатите причини останалите причини са си направо изключени освен ако не е гръмнала бензиновата помпа
И аз имам същия проблем само че го прави на газ,на бензин си върви влиза си в обороти , на газ на свободен ход неможе да качи до 7,чува се нещо като пукане като я вкарам
В 99% от случайте проблема е дебитомер или т.5 от гореспоменатите причини останалите причини са си направо изключени освен ако не е гръмнала бензиновата помпа
Напълно подкрепям! Имах същия проблем, вървеше до 4000оборота и после спира. Решение: смяна на дебитомер.
Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ
Какво направих по колата - почистване на дросел + адаптация, почистване на моторче за празен ход, почистване на букси с контактен спрей. Вече си влиза в обороти и на газ и на бензин. Остана още един проблем, като е студена и я запаля работи като на 3 цилиндъра - тресе, прекъсва и мирише на неизгорял бензин. Като и дам газ след 10 секунди изчиства и си работи идеално. С фиат еку скан погледнах температурата на мотора като е студена -48 градуса, като позагрее пак дава същата абсурдна температура. Air temp и Engine temp един датчик ли са и къде се намира?
Comment